MYYNTIEHDOT

1. Sovellettavuus

Nämä yleiset myynti- ja toimitusehdot koskevat kaikkia MacPeople Oy:n (Palvelun tarjoaja) ja macpeople.fi –verkkokaupan (Palvelu) tilauksia ja toimituksia. Käyttäessään palvelua, ostaessaan tuotteita palvelusta tai rekisteröityessään palveluun Käyttäjä hyväksyy tästä ilmenevät ehdot ja sitoutuu noudattamaan näitä ehtoja.

2. Palvelun tarjoajan yhteystiedot:

MacPeople Oy

Fredrikinkatu 48 A

00100 Helsinki

Y-tunnus: 0728151-1

3. Käyttöoikeus

Palvelu on tarkoitettu MacPeople Oyn asiakkaille. Asiakkaat voivat olla juridisesti yrityksiä, oppilaitoksia tai julkishallinnon yksiköitä.

Asiakkaan ja Palvelun tarjoajan välille muodostuvassa kauppasopimuksessa sovelletaan Suomen kauppalakia ellei toisin määrätty.

4. Tilaaminen

Palvelusta tilattaessa sitova kauppasopimus syntyy, kun Palvelun tarjoaja lähettää käyttäjälle tilausvahvistuksen, jossa tuotteen saatavuus ja toimitusaika vahvistetaan. Palvelun tarjoaja pidättää oikeuden olla hyväksymättä tilausta.

Käyttäjä vastaa kaikista hänen käyttäjätunnuksellaan ja salasanallaan tehdyistä tilauksista. Käyttäjä on vastuussa käyttäjätunnuksensa ja salasanansa salassapidosta.

Käyttäjä ottaa tilausta tehdessään huomioon, että tilaus on sitova.

5. Tuotteiden hinnat

Tuotteen hinta on Palvelun sivulla tuotetietojen yhteydessä tilaushetkellä näkyvä hinta. Palvelun tarjoaja pidättää oikeuden muuttaa hintoja ilman eri ilmoitusta. Kampanjatuotteiden hinnat on voimassa vain kampanjan ajan, tai niin kauan kuin tavaraa riittää, ellei toisin mainita. Pakettitarjousten hinnat eivät päde jos jokin paketin komponenteista poistetaan. Kirjalliset tarjoukset ovat voimassa annetun sitoumuksen mukaisesti. Rahti, vero ja muut vastaavat kulut lisätään tuotteiden hintaan ellei toisin mainita.

6. Hintavirheet

Palvelun tarjoaja pidättää oikeuden tilauksen perumiseen selvien hintavirheiden kohdalla. Selvällä hintavirheellä tarkoitetaan tuotteen mahdollista hinnoitteluvirhettä verkkokaupassa siten, että tuotteen hinta poikkeaa merkittävästi ja selvästi tuotteen oikeasta hinnasta.

7. Toimitukset

Tilaukset käsitellään heti mikäli tuotteet ovat varastotavaraa. Tilaustuotteiden mahdolliset toimitusaika-arviot perustuvat tavarantoimittajien ilmoituksiin ja ovat suuntaa antavia. Kohtuullinen toimitusviive ei oikeuta tilauksen peruuttamiseen.

Palvelun tarjoaja ei vastaa ylivoimaisen esteen (force majeure) aiheuttamista viivästymisistä tai viivästyneen toimituksen aiheuttamista välillisistä haitoista käyttäjälle.

Palvelun tarjoaja toimittaa myymänsä tuotteet kolmannen osapuolen kuljetussopimuksen perusteella. Palvelun tarjoaja varaa oikeuden toimittaa tilatut tuotteet erissä.

8. Saatavuustiedot

Palvelun tuotevalikoima, hinnat ja saatavuustiedot tulevat pääosin MacPeople käyttämien tukkuliikkeiden järjestelmistä. MacPeople Oy ei vastaa mahdollisista virheellisistä tiedoista. Palvelun saatavuustiedot päivittyvät päivittäin, mutta ne eivät välttämättä ole juuri ostohetken saldoja. Tuotteiden saatavuustiedoissa voi näin esiintyä ilmoitetusta poikkeamia. Samoin arviot tulevista saapumiseristä ovat suuntaa antavia, eivätkä välttämättä ole vahvistettuja saapumisaikoja.

9. Maksuehdot

Palvelun asiakkailla on sovittu luottosuhde MacPeople Oyn kanssa. Laskutamme tuotteet aina toimistusta seuraavana työpäivänä. Maksukorteilla ei kauppapaikassa voi maksaa. Eräpäivän jälkeen maksetuista laskuista Palvelun tarjoajalla on oikeus periä viivästyskorkoa voimassaolevan korkolain 4§:n1 momentin mukaisesti.

10. Asennukset

Lisälaitteiden ja ohjelmien esiasennukset, käyttö-opastus ja muu vastaava palvelu eivät sisälly tuotteiden hintaan ellei siitä ole erillistä mainintaa tuotekuvauksessa. Palvelun tarjoajalla on erikseen tarjolla em. palvelutuotteita.

11. Takuu

Takuu määräytyy valmistajan määrittelemien takuuehtojen mukaisesti. Tutustu huolellisesti valmistajan takuuehtoihin, jotka olet saanut laitteen mukana. Takuuviallinen tuote ensisijaisesti huolletaan kuntoon. Mikäli huoltoa ei voida suorittaa, vaihdetaan tuote ominaisuuksiltaan vastaavaan tuotteeseen. Tuotteen takuuvaihto tai korjaaminen ei pidennä tuotteen alkuperäistä takuuaikaa.

Asiakkaan on ilmoitettava havaitusta virheestä kohtuullisessa ajassa, kun asiakas havaitsi virheen tai hänen olisi pitänyt havaita se. Takuukorjaukset suoritetaan Palvelun tarjoajan huollossa tai vaihtoehtoisesti Palvelun tarjoajan osoittamassa huollossa. Asiakas vastaa takuuhuollon kuljetuskustannuksista.

12. Reklamaatiot

Asiakas on velvollinen tarkastamaan tuotteet niiden saapuessa. Mikäli tuotteissa havaitaan vikaa tai vahinkoja, pitää asiakkaan viipymättä, mutta viimeistään 8 päivän kuluttua tuotteiden saapumisesta, reklamoida asiasta kirjallisesti. Vapaamuotoisen reklamaation voi toimittaa joko sähköpostilla osoitteeseen info@macpeople.fi tai täyttämällä verkkosivuilla yhteydenottolomakkeen. Asiakas on velvollinen tarkistamaan tuotteet, vaikka niitä ei käytettäisi välittömästi tai ne olisi paketoitu varastoitavaksi. Jos reklamaatiota ei tehdä, katsotaan toimitus hyväksytyksi. Takuu tai virhevastuu ei kata tuotteen väärästä käytöstä tai ohjeiden laiminlyönnistä aiheutuvia vahinkoja.

Palvelun tarjoaja ei ole vastuussa tulonmenetyksistä, jotka johtuvat myydyistä tuotteista. Vastuu rajoittuu maksimissaan tuotteen hintaan. Mikäli ostettua tuotetta ei enää saada (esim. valmistuksen loppumisen vuoksi), palautetaan maksettu kauppasumma asiakkaalle.

13. Vaihto- ja palautusoikeus

Palvelun kautta hankituilla tuotteilla ei lähtökohtaisesti ole palautusoikeutta, ellei siitä ole erikseen palvelun tarjoajan kanssa sovittu.

14. Erimielisyyksien ratkaiseminen ja oikeuspaikka

Kaikki tätä sopimusta koskevat erimielisyydet, joita ei voida neuvotteluteitse sopia, ratkaistaan Helsingin käräjäoikeudessa.

15. Ehtojen muuttaminen

Palvelun tarjoajalla on oikeus muuttaa tilaus- ja toimitusehtoja milloin tahansa. Käyttäjä hyväksyy tehdyt muutokset käyttämällä palvelua